Oemma Scouting

Home / Oemma Scouting

Welkom bij Oemma Scouting!

We zijn blij om uw kind binnenkort te mogen ontvangen op het OEMMA-kamp. Het zal ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring worden waarbij uw kind niet alleen veel dingen zal ontdekken en leren maar hij of zij krijgt eveneens de kans om nieuwe vrienden te maken!

Hieronder volgt een overzicht van onze kampthema’s:

Korankamp

In dit kamp maken de deelnemers kennis met de openbaring van de Koran, de Koranwetenschappen, de tajwied-regels en de verhalen uit de Koran. Daarnaast krijgen ze de kans om een deel van de Koran te herhalen en te memoriseren. De bedoeling is dat ze na het kamp meer kennis hebben van en over de Koran. Doorheen het kamp hechten wij ook veel belang aan de etiquette en het respect.

Ramadankamp

De heilige maand Ramadan, de negende maand van de Islamitische maankalender. Wij voegen ons dan tot de 1.6 miljard moslims wereldwijd die deze maand zullen vasten. Door ons overdag te onthouden van voedsel en drank geven we een belangrijke basisbehoefte op waardoor we  zelfdiscipline leren en meer empathie kunnen opbrengen voor de minderbedeelden.

Ramadan is een maand van spirituele reflectie, gebed, liefdadigheid en vrede. Ramadan geeft ons de kans om te verbinden met onze Schepper.

Ook wordt tijdens deze periode meer aandacht geschonken aan familie, vrienden en buren. Bij deze uiten we onze dankbaarheid voor het jarenlange geduld, respect en begrip.

Tijdens de maand Ramadan bidden we voor rechtvaardigheid en eenheid. We bidden voor begrip en tolerantie tussen mensen. We bidden voor liefde en barmhartigheid.Wij bidden voor vrede, overal.

Kinderkamp

“In de voetsporen van onze geliefde Profeet Mohammed, vrede zij met hem”.

In een tijd waarin de Islam fel wordt bekritiseerd dienen wij onszelf af te vragen hoe we deze kritieken op een Islamitisch verantwoorde manier moeten beantwoorden. Hoe zou de beste mens die ooit op aarde heeft rondgelopen, onze geliefde Boodschapper (vrede en zegeningen
zij met Hem), hiermee omgaan?

Om op deze vraag te kunnen antwoorden dient men zich het volgende af te vragen: ‘ Wie was deze man?’ , ‘Wat maakte dat hij zo geliefd was en nog altijd is?’, ‘Wat waren zijn karaktereigenschappen’?, ‘Wat waren zijn gewoontes’? Enz…

Oemma scouting biedt uw kind de antwoorden op al deze vragen. Samen treden we in de voetsporen van zowel zijn als ons rolmodel Mohammed
zoon van Abdoellah en Amina, vrede en zegeningen zij met Hem.”

 

Activiteiten tijdens alle kampen:

Boswandeling
Wie zegt er dat boswandelingen SAAI kunnen zijn? Wij, leiding van de scouts, weten wel beter! We gaan samen een leuke boswandeling maken, maar niet zomaar wandelen: we gaan ondertussen spelletjes spelen, en nog veel meer!

Paardrijden
Heb je er al eens over nagedacht hoe het zou zijn om te leven als een echte boer of boerin? Dan is het Oemmakamp een ideale gelegenheid om daar achter te komen. Tijdens het kamp ga je een hele voormiddag het reilen en zeilen in een manege ervaren. We voederen en verzorgen de paarden. Nadien gaan we nog eens paardrijden.

Rusthuis ´Zusterhof´
Zoals elk jaar bezoeken we het Zusterhof in Geel. Samen met enkele bewoners van het Rusthuis spelen we gezelschapsspelletjes.

Sportactiviteiten
Tijdens het kamp gaan we uiteraard sporten. Er wordt niet enkel aandacht gegeven aan het voetbalgebeuren, maar ook aan groepsspelletjes en veel meer.

Boogschieten
Spannend, uitdagend en verrassend!
Bij de workshop boogschieten kunnen de scouts laten zien dat zij echte scherpschutters zijn. Na de nodige oefening, worden de scouts volleerd boogschutters die de roos kunnen raken. De workshop boogschieten is spannend, uitdagend en verrassend. Weet wat je doel is. Richt je pijlen zorgvuldig en concentreer.

Kookworkshop
Op kamp brengen we de kinderen de liefde voor de kookpotten- en de pannen bij. Al spelend leren ze koekjes bakken en helpen ze soep koken. Van het snijden van groeten, boven de dampende ketels hangen tot opdienen en afwassen. Ze draaien mee in een echte keuken!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search