Ouders

Home / Ouders

Beste ouder,

Je zoon, je dochter naar ‘t Oemmaschooltje? Een spannende stap! Ook voor jou als ouder is dit iets om rekening mee te houden.  Hoe ga je hiermee om? Wat doe je om je zoon, je dochter op het juiste spoor te krijgen? Hoe kan je  hen de juiste steun bieden, je interesse laten blijken? Ook als je zelf  niet echt vertrouwd bent met de regels en gewoontes van de school?

Om je hierbij te helpen organiseren we een infodag waarin je belangrijke informatie krijgt voor je zoon, je dochter, maar ook voor jezelf. Je leert er alles over de werking, structuur, personeel, activiteiten en beleid van ‘t Oemmaschooltje. Eveneens gaat er veel aandacht naar de studieondersteuning van kinderen en hoe ouders hierin een optimale rol kunnen spelen. De tips die we de ouders aanreiken, vindt u op deze pagina terug.

Ouders spelen een rol!

Op ‘t Oemmaschooltje vinden wij het heel belangrijk  om een positieve rol te spelen in de ontwikkeling van onze kinderen tot kritische, verantwoordelijke en tolerante burgers. Wij kunnen dit echter niet alleen. Omdat je kind maar één dag per week in ‘t Oemmaschooltje vertoeft, is het van essentieel belang dat men thuis een veilig leerklimaat creëert waarin de ouders en onze school op één lijn staan.

Verschillende onderzoeken tonen immers aan dat ouders een grote invloed hebben op de ontwikkeling en leerprestaties van hun kinderen. Zij kunnen hun kinderen stimuleren door betrokken te zijn bij huiswerk en hen motiveren om hun best te doen. Dit kan door het helpen bij en nakijken van het huiswerk of door te zorgen voor extra uitleg. Tevens is het belangrijk dat men duidelijke regels vooropstelt en een klimaat creëert dat huiswerk maken vergemakkelijkt. Elimineer bijvoorbeeld afleidende factoren of leg een tijdstip vast waarin je kind huiswerk van ‘t Oemmaschooltje maakt. Wij raden aan om het huiswerk doorheen de week te spreiden zodat het kind niet te veel druk ervaart.

De invloed van ouders reikt dus veel verder dan alleen de leerprestaties.

Om de ouders hierbij een handje te helpen, hebben we op de website een virtuele klas ontwikkeld die je kan terugvinden in het menu van ’t Oemmaschooltje onder DIGIKLAS. De bedoeling is dat leerkrachten op deze manier ouders hulp aanreiken om het kind optimaal te begeleiden in de thuissituatie. Zo kan u allerhande didactische en educatieve materialen raadplegen die het huiswerk vergemakkelijken, of gewoon samen met uw kind achter de computer oefenen. Wij vullen deze DIGIKLAS regelmatig aan. Binnenkort volgen ook enkele tips die ouders goed op weg kunnen helpen. U staat er dus niet alleen voor!

Wij zien ‘t Oemmaschooltje als één grote familie waarin alle betrokkenen een essentiële rol spelen in de ontwikkeling van haar leden. Opdat wij samen kunnen slagen, rekenen we op jullie inzet en inbreng. Zorgt u mee voor het succes van uw kind?

Wij danken u alvast voor uw begrip en inzet!

Koranmemorisatie

Koranmemorisatie

TIPS HUISWERK

TIPS HUISWERK
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search